loading...

Contoh-contoh Gubahan Wang Hantaran / Mas kahwin


Contoh-contoh Gubahan Wang Hantaran / Mas kahwin | Dalam majlis perkahwinan melayu , wang hantaran merupakan benda yang perlu ada . Ini kerana , wang hantaran selalunya akan digunakan oleh ibu bapa pengantin perempuan untuk membuat majlis perkahwinan . Bermula dari bilik pengantin sehinggalah ke dapur .


Contoh-contoh Gubahan Wang Hantaran / Mas kahwin


Manakala mas kahwin pula merupakan benda wajib pengantin lelaki beri kepada pengantin perempuan . Jika tiada , maka tidak sahlah pernikahan tersebut . Mas kahwin , selain menggunakan duit , juga boleh menggunakan benda lain seperti barang kemas , al-Quran , peralatan solat dan sebagainya mengikut kemampuan dan kesukaan pasangan pengantin .


Contoh-contoh Gubahan Wang Hantaran / Mas kahwin


Wang hantaran selain diberikan kepada ibu bapa pengantin perempuan sebelum majlis perkahwinan , juga boleh diberikan ketika majlis pernikahan dalam bentuk hantaran . Ada yang menggunakan cek dan ada juga yang menggunakan wang tunai . 


Contoh-contoh Gubahan Wang Hantaran / Mas kahwin

Gambar - gambar berikut adalah Contoh-contoh Gubahan Wang Hantaran / Mas kahwin yang anda boleh jadikan contoh untuk menhasilkan rekaan wang hantaran anda sendiri .

Contoh-contoh Gubahan Wang Hantaran / Mas kahwinContoh-contoh Gubahan Wang Hantaran / Mas kahwinContoh-contoh Gubahan Wang Hantaran / Mas kahwinContoh-contoh Gubahan Wang Hantaran / Mas kahwinContoh-contoh Gubahan Wang Hantaran / Mas kahwinContoh-contoh Gubahan Wang Hantaran / Mas kahwinContoh-contoh Gubahan Wang Hantaran / Mas kahwinContoh-contoh Gubahan Wang Hantaran / Mas kahwin


Jika anda fikir , melipat / menggulung wang kertas hanya akan membuat wang kertas tidak cantik , anda boleh sahaja menggunakan album gambar untuk meletakkan wang hantaran / mas kahwin di dalamnya . Selain lebih kemas , ianya juga lebih mudah bagi anda yang kesuntukan masa dan tidak tahu menggubah .

0 comments:

Post a Comment

Copyright © 2015-2016 SUATU KEHIDUPAN
| Distributed By Belog Kehidupan