loading...

Cara Mudah Pikat Hati Suami


Cara Mudah Pikat Hati Suami | Suami adalah satu - satunya tempat seorang wanita bergantung harap . Suami juga adalah seorang lelaki yang dipilih oleh seorang wanita untuk menjadi imam dalam rumahtangga yang dibina bersama . Suami juga adalah tempat seorang isteri untuk berkasih sayang dan menyemai bahagia . 
Cara Mudah Pikat Hati SuamiCara Mudah Pikat Hati Suami


Rumah tangga yang anda bina bersama suami adakalanya bahagia , adakalanya juga diuji dengan pelbagai cabaran . Pun begitu , sebagai asam garam rumah tangga , anda perlu lalui dengan cekal dan redha . Kesibukan tugas serta tekanan hidup dan melayan kerenah anak - anak menjadikan anda dan suami adakalanya tiada banyak masa untuk bermesra dan bersembang dari hati ke hati . Ada cara yang anda boleh lakukan untuk mengeratkan lagi hubungan dan kemesraan bersama suami seperti :

1.  HATI YANG TULUS DAN IKHLASPertama sekali anda perlu ada hati yang tulus dan ikhlas melayan kehendak suami serta berusaha dengan menyerahkan hidup untuk berbakti pada suami sambil mengharap pahala Allah .

Apabila seorang perempuan menunaikan solat , puasa , memelihara kemaluannya dan berbakti , mentaati suaminya , dia akan masuk syurga . "       
( Riwayat ai - Bazzar )

2. PENAMPILAN MENARIKBila keluar rumah , berfesyen dan wajah bersolek indah . Bila di rumah muka pucat itu juga yang suami hadap hari - hari . Jadi , adalah lebih baik anda berpenampilan menarik untuk tatapan suami . Coletlah sikit lipstik dan powder kat muka tu . Berfesyen bila berpakaian di hadapan suami . Dalam rumah nampak aurat dan nak seksi pun tak apa . Lagi baik untuk tatapan suami sebenarnya .

" Sebaik - baik perempuan adalah yang menyenangkanmu apabila kau memandangnya , mentaatimu apabila engkau perintahkan dan menjaga dirinya dan hartamu apabila engkau tidak ada di rumah . "
( Riwayat Tabrani )

3. BERUSAHA SENYUM DAN SABAR Seboleh mungkin jangan menyakiti hati suami . Tak kira la masa tu tension dengan keje ke , sakit hati dengan orang ker , suami marah tak tentu pasal ke , anak meragam ker , badan tak sihat ker . Walau sekadar memasamkan muka pada suami sudah dikira nusyuz , begitulah kata ustaz zawawi yusuf . Sedekahkanlah senyuman itu pada suami kerana senyuman itu pengubat duka dan resah .

Seorang perempuan belum dianggap menunaikan hak Tuhannya sehingga ia menunaikan hak suaminya . " 
( Riwayat Ibnu Majah )
Tidaklah seorang perempuan menyakiti hati suaminya di dunia , melainkan bidadari calon isterinya ( di akhirat ) berkata , " Janganlah engkau sakiti dia , Allah membencimu . Sesungguhnya dia di sisimu hanya sementara waktu , dan akan berpisah darimu untuk berkumpul dengan kami . "
( Riwayat Ahmad )

4. BERI TNDAK BALAS POSITIF DI TEMPAT TIDUR 


Di kamar tidur hanya anda dan suami sahaja , janganlah malu untuk melakukan apa saja . Melayan kemahuan suami itu satu ibadah . Isteri mendapat pahala jika menggembirakan suami di tempat tidur apatah lagi jika dapat memberi kepuasan . Maka , berilah tindak balas positif pada suami apabila dia memberi isyarat .

5. TEKNIK BERSAMA SUAMI Ini yang paling mahal . Janganlah malu untuk belajar . Kalau anda malu untuk bertanyakan kepada orang yang rapat dengan anda , carilah sahaja di internet . Kalau berjaya lakukannya , insha Allah suami selalu melimpahkan cinta dan sayangnya untuk anda . Teknik bersama suami adalah satu keperluan di zaman ini memandangkan suami sudah menerima banyak pendedahan . Sudah tentu suami ingin juga merasa .

Teman Hidup


Suami adalah teman hidup isteri . Ini bermakna isteri perlu bersedia dari segi mental dan fizikal untuk mengharungi dunia rumahtangga bersama suami dalam segala aspek . Jangan ada rasa malu dan takut . Jadikan suami anda sebagai sahabat , teman , kekasih dan imam dalam kehidupan anda .0 comments:

Post a Comment

Copyright © 2015-2016 SUATU KEHIDUPAN
| Distributed By Belog Kehidupan