loading...

KENAPA WANITA TIDAK DIGALAKKAN MINUM AISKENAPA WANITA TIDAK DIGALAKKAN MINUM AISHari ni saya nak berkongsi dengan kawan-kawan wanita tidak kira yang sudah berkahwin atau belum, perlu mengelakkan minuman sejuk atau berais jika mahu menjaga kecantikan kulit wajah, dalaman dan luaran. walau bagaimana haus sekali pun, minuman sejuk perlu dijauhkan sebaliknya perlu mengambil air suam meskipun pada waktu tengah hari.


KENAPA WANITA TIDAK DIGALAKKAN MINUM AIS


Keburukan jika kita mengamalkan minuman berais 


● Badan mudah menjadi kembang
● Tulang juga mudah berasa sakit dan bisa
● Menyejukkan peranakan menyebabkn rahim kembang & cik bunga menjadi berair serta becak
● perut menjadi buncit


P/s: Jika minum air, pastikan anda duduk dan jangan sesekali minum berdiri kerana air itu akan terus mengalir ke bahagian peranakan dan menyejukkannya"

Memang wanita banyak pantang larang terutama dalam aspek pemakanan dan ia tidak boleh dipandang remeh kerana kesannya boleh dirasai selepas melepasi usia 40 tahun. Justeru, paling elok untuk diamalkan ialah air suam atau air kosong saja selain banyakkan makan sayuran.

Sebab itu apabila apabila memakan jamu sangat-sangat disarankan pantang makanan dan minuman sejuk-sejuk ni. 

Jamu membantu memanaskan urat-urat serta mengecutkan mana yang kembang. Bila peranakan mengecut barulah seri muka lebih terserlah jika kembang muka kita kelihatan kurang seri pucat tidak bermaya .

0 comments:

Post a Comment

Copyright © 2015-2016 SUATU KEHIDUPAN
| Distributed By Belog Kehidupan