loading...

Resepi Ringkas Sosej Bersalut Jagung


Resepi Ringkas Sosej Bersalut Jagung | Ramai antara anak - anak anda meminati sosej . Malah makanan segera ini menjadi pilihan untuk picnic , bbq juga bekal anak anda ke sekolah . Selain dijadikan bahan campuran dalam nasi goreng , sosej juga dimakan bersama roti serta pelbagai lagi . Sosej juga dapat menghasilkan resepi lainnya . Hari cuti ini Chinta nak kongsikan makanan yang mudah disediakan dan boleh menjadi kudapan kepada anda sekeluarga dengan menggunakan sosej .


Resepi Ringkas Ramadhan - Sosej Bersalut Jagung


Resepi Ringkas Sosej Bersalut Jagung


Tentu ramai yang berminat dengan sosej bersalut jagung ini kan ? Atas sebab itulah Chinta kongsikan bersama anda di sini . Berikut adalah langkah - langkah yang anda perlu lakukan untuk menghasilkan sosej bersalut jagung .

Sediakan Adunan Sosej Bersalut Jagung


Untuk menghasilkan sosej bersalut jagung , anda perlu sediakan adunan terlebih dahulu . Adunan ini terdiri daripada ;

Resepi Ringkas Ramadhan - Sosej Bersalut Jagung


Ambil mangkuk , masukkan cornmeal / jagung kisar , tepung serba guna , gula , serbuk penaik dan garam . Kacau bersama-sama. Kemudian masukkan telur , buttermilk / susu segar , minyak dan madu . Kacau sehingga sebati . ( Adunan perlu lebih pekat daripada adunan lempeng ) .

Selepas adunan selesai disediakan , anda hanya perlu ikut langakah seterusnya seperti dibawah . 


Resepi Ringkas Ramadhan - Sosej Bersalut JagungResepi Ringkas Ramadhan - Sosej Bersalut JagungResepi Ringkas Ramadhan - Sosej Bersalut JagungResepi Ringkas Ramadhan - Sosej Bersalut JagungResepi Ringkas Ramadhan - Sosej Bersalut JagungMaka terhasillah sosej bersalut jagung yang enak lagi menyelerakan anda sekeluarga . Cubalah resepi yang mudah ini . Anda pasti akan sukakannya .

1 comment:

Copyright © 2015-2016 SUATU KEHIDUPAN
| Distributed By Belog Kehidupan