Resepi Ringkas Jejari Pai Epal
Resepi Ringkas Jejari Pai Epal | Pai adalah hidangan yang selalu ada di meja makan orang Eropah . Pai boleh dimakan sebagai sarapan , minum petang dan makan malam . Ada macam - macam jenis pai boleh dihasilkan . Selalunya pai di bakar .
Resepi Ringkas Pai Epal
Resepi ringkas hari ini menyajikan pai yang dibuat menggabungkan doh bersama epal yang di kisar . Cara membuat doh pai epal sama dengan pembaca buat doh untuk karipap .
Bahan - bahan yang diperlukan :
Epal
Tepung gandum
Air
Garam
Air gula
Minyak panas
Cara membuatnya :
1- Kisar epal yang sudah dirandam dengan air gula .
2- Campurkan tepung gandum , garam dan air dan minyak panas .
Uli sehingga jadi doh .
3- Ambil satu bahagian doh , canai hingga leper .
Ambil lagi satu bahagian dan laukan cara yang sama .
4- Letakkan kisaran epal di atas doh dan ratakan .
5- Ambil satu lagi doh , tangkupkan diatasnya .
6- Taburkan gula diatas doh .
7- Potong doh memanjang menggunakan pisau pizza .
8- Bakar dalam oven .
Mudah Dan Cepat
Membuat jejari pai epal ni lebih mudah dan cepat berbanding membuat karipap . Selain itu , anak - anak anda tentu suka bila makan untuk pertama kali .
Selamat Mencuba ...
Mudah Dan Cepat
Membuat jejari pai epal ni lebih mudah dan cepat berbanding membuat karipap . Selain itu , anak - anak anda tentu suka bila makan untuk pertama kali .
Selamat Mencuba ...
0 comments:
Post a Comment