loading...

Resepi Ringkas Jejari Pai Epal


Resepi Ringkas Jejari Pai Epal | Pai adalah hidangan yang selalu ada di meja makan orang Eropah . Pai boleh dimakan sebagai sarapan , minum petang dan makan malam . Ada macam - macam jenis pai boleh dihasilkan . Selalunya pai di bakar .


Resepi Ringkas Ramadhan - Pai Epal


Resepi Ringkas Pai Epal


Resepi ringkas hari ini menyajikan pai yang dibuat menggabungkan doh bersama epal yang di kisar . Cara membuat doh pai epal sama dengan pembaca buat doh untuk karipap .



Resepi Ringkas Ramadhan - Pai Epal

Bahan - bahan yang diperlukan :


Epal
Tepung gandum
Air
Garam
Air gula
Minyak panas


Resepi Ringkas Ramadhan - Pai Epal

Cara membuatnya :

1- Kisar epal yang sudah dirandam dengan air gula . 

2- Campurkan tepung gandum , garam dan air dan minyak panas . 
Uli sehingga jadi doh .

3- Ambil satu bahagian doh , canai hingga leper . 
Ambil lagi satu bahagian dan laukan cara yang sama .

4- Letakkan kisaran epal di atas doh dan ratakan .

5- Ambil satu lagi doh , tangkupkan diatasnya .

6- Taburkan gula diatas doh .

7- Potong doh memanjang menggunakan pisau pizza .

8- Bakar dalam oven .

Mudah Dan Cepat


Membuat jejari pai epal ni lebih mudah dan cepat berbanding membuat karipap . Selain itu , anak - anak anda tentu suka bila makan untuk pertama kali .

Selamat Mencuba ...


0 comments:

Post a Comment

Copyright © 2015-2016 SUATU KEHIDUPAN
| Distributed By Belog Kehidupan