Resepi Biskut Jejari Roti Coklat Mudah Dan Sedap
Resepi Biskut Jejari Roti Coklat Mudah Dan Sedap | Roti kini sudah menjadi makanan ruji rakyat Malaysia . Hampir semua rumah ada roti untuk sarapan pagi . Roti yang lembut dan mengenyangkan itu sangat mudah dihadam dan boleh dipelbagaikan menunya . Kerana kelebihan itu , roti menjadi pilihan utama ramai orang .
Resepi Biskut Jejari Roti Coklat
Biskut jejari roti coklat ini sangat ringkas dan mudah pembuatannya .
Anda hanya perlukan roti dan coklat sebagai bahan utama .
Selain itu , berikut adalah bahan yang diperlukan untuk membuat biskut jejari roti coklat .
Bahan -Bahan
Susu cair (Guna separuh je)
Coklat masakan (Guna 2 Bar sahaja)
Bread Crumbs (Suku je guna)
Roti Sandwich
Potong-potong roti macam ni.
Pastu susun rapa-rapat macam dalam loyang tu.
Jangan campak-campak nanti ade yang tak masak pula .
Coklat bar saya guna 2 bar sahaja.
Masak secara double boil.
Sila menggelegak kan dulu air dalam periuk baru letak coklat bar.
Cairkan coklat dan masukkan sekali susu cair tadi dan kacau perlahan-lahan sampai cair.
Kemudian rasa manis ke tawar ke pekat ke cair ke.
Roti yang dipotong tadi dibakar dengan suhu 150.
Guna api atas bawah.
Masa 20 minit.
Tak payah lama-lama kang hangit plak.
Masa 20 minit.
Tak payah lama-lama kang hangit plak.
Saya guna oven cornell je .
Coklat akan cair macam dalam gambar.
Masukkan dalam 5 roti je pastu salut guna bread crumbs.
Bread crumbs tak perlu letak banyak dalam pinggan nak salut tu.
Nanti kena coklat yang menitik nanti comot dah tak boleh lekat dah.
Susun kemas macam ni.
Pastu bakar semula dalam oven suhu 150.
Api atas bawah pastu. 20minit.
Tunggu sejuk baru simpan dalam bekas kedap udara yer.
Nanti jangan tanya kenapa makan tak rangup krupp krapp.
stock untuk menonton tv.
Nak buat untuk kueh raya bagi bebudak makan pun boley.
0 comments:
Post a Comment